Corona Virüs ile İlgili Duyurular

Okullarımızda Alınan Önlemler ve Genel Bilgiler

Corona Virüs ile İlgili Duyurular

Korona Virüs tedbirleri kapsamında bilgilendirmelerimiz.

AÇI TV YAYINDA!
Başarıda Önemli Olan Sürekliliktir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Fatih Projesi kapsamında geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) çevrimiçi sosyal eğitim platformu olarak kullanılmaktadır. Başta öğrenciler olmak üzere, öğretmen ve velilerin de faydalanabildiği Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile eğitimdeki birçok içeriğe ulaşmak mümkün. Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

Sayın Velimiz,
Coronavirüs tedbirleri kapsamında 14 Mart itibariyle okulların 2 hafta tatil olacağı duyurulmuştur. 28 yıllık deneyimi ve uzman kadrosuyla Açı Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizi bu süreçte yalnız bırakmayacağız. Açı Eğitim TV bugünden itibaren kullanıma açılmıştır ve öğrencilerimize aktivasyon şifreleri dağıtılmıştır. Konuyla ilgili gerekli bilgiler öğrencilerimize sınıf ortamında uygulamalı şekilde anlatılmıştır. Ders tekrarlarını online takip edebilirsiniz. Bilginize…

Sayın Velimiz,
Coronavirüs tedbirleri kapsamında bakanlıktan gelen açıklamalar doğrultusunda okulumuz 14-30 Mart tarihleri arasında 2 hafta süreyle tatil edilmiştir. Bilginize sunarız.

Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz,
Coronavirüsün etkilerinden korunmak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel okul ve kurumlarda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımı ile yapılması planlanan il/ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki sosyal etkinlikler (toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma vb.) tedbiren İPTAL EDİLMİŞTİR!

Ülkemizin gündeminde oldukça yer alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu” ilan edilmesine neden olan Koronavirüs ile ilgili okulumuzda en yüksek seviyede hijyen çalışmaları yürütülmekte ve olası bir salgın anında öğrencilerimizin sağlığı için hazırlıklarımız tamdır.

Öncelikle siz değerli veli, öğrenci ve çalışma arkadaşlarımızla paylaştığımız tedbirleri önemle uygulamanızı rica ediyoruz.

Okulumuzda rutinde gerçekleştirilen günlük temizlik ve havalandırmaların yanı sıra, hafta sonları tüm alanlar ve okul demirbaşları dezenfekte edilmiştir. Okulumuzun tüm katlarına alkol bazlı el antiseptik ürünleri yerleştirilmiş ve öğrencilerimizin bireysel korunmaları hakkında bilgilendirilmiştir.

Ortaya çıkabilecek bir salgın hastalık durumunda okulumuz, bağlı olduğu resmi kurumların yönlendirmelerini esas alacaktır. Bunun yanı sıra, Antalya Özel Açı Koleji olarak mevcut acil durum eylem planlarımızın gerektirdiği önlem ve uygulamalar özenle takip edilerek tüm hazırlık ve çalışmalarımız profesyonel destek aldığımız kurumlarla koordineli olarak devam edecektir.

Açı kurs müdürümüz Pınar Baloğlu öğrencilerimize Corona virüs ve alınması gereken tedbirler konulu sunum gerçekleştirmiştir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN ÖNEMLİ DUYURU! Velilerimizin Dikkatine!