Kırkgöz

Su Kaynakları Ziyareti

Kırkgöz Su Kaynakları Ziyareti

Okulumuz 6.sınıf öğrencileri haftanın birinci günü Antalya’nın en önemli su kaynaklarından birisi olan Kırkgöz Su Kaynakları’nı ziyaret etti. Öğrencilerimiz, Doğadabuan kitabının yazarı Hüseyin Çağlar İnce ve Eko Okul Koordinatörü Deren Kulleş rehberliğinde bu önemli sulak alanda teleskop ve dürbünlerle doğa gözleminde bulunup fotoğraf çektiler. Ağaçların tarih boyunca süregelen efsanelerini ve kullanımını keşfettiler. Doğa insan ilişkisini mağara yaşamından bu yana süregelen izlerini keşfettiler. Kimi zaman bir kelebeği yakından izlerken kimi zaman kırlangıçların yuva yapımını, su kuşlarının beslenmelerini izlediler.