Lisemizde Bilimsel Dersler

Özel Antalya Açı Anadolu ve Fen Lisesi

Lisemizde Bilimsel Dersler

Biyoloji dersinde 9. sınıf öğrencileri “Sıcaklığın Enzimlere Etkisi”ni deney yaparak gözlemlediler. Sorgulamayı öğrenen bireyler aynı zamanda bilime katkı sağladıklarının farkına varıp daha çok merak duygusu geliştirirler. Böylece akademik hayatta daha çok başarılı olurlar.

Bilgiyi düzenlemeye ve ifade etmeye yarayan öğretme stratejilerinden biri kavram haritalarıdır. 11. Sınıflar Biyoloji dersi sindirim ünitesi için kendi kavram haritalarını oluşturarak öğrendiklerini zihinlerinde anlamlı hale getirdiler.

Materyal geliştirme ile öğrenme işlemine katılan duyu organ sayısı artar ve soyut bilgiler somutlaştırılır. Etkili ve kalıcı öğrenme imkanı sağlanır. Yani istenilen hedeflere ulaşmamız kolaylaşır! 9-A Anadolu sınıfı biyoloji dersinde DNA modeli tasarlayarak materyal geliştirmenin faydalarından yararlanmıştır.