Lisemizde Rehberlik Çalışmaları

Özel Antalya Açı Anadolu ve Fen Lisesi

Lisemizde Rehberlik Çalışmaları

Ortaöğretim kademesinin en önemli aşamasını hiç kuşkusuz alan seçimi oluşturmaktadır. Doğru yapılan alan seçimi öğrencinin kendi kişilik yapısına uygun meslek seçimine temel oluşturur, hedef belirlemesine yardımcı olur, ders başarısını arttırır. Bu noktada öğrencilerimizin başarılı seçimler yapmaları adına Okul Rehberlik Öğretmenimiz Ege Özkütük 10. sınıf öğrencilerimize “Alanımı Belirliyorum/Ders-Alan Seçimi” konulu bilgilendirme sunumu gerçekleştirmiştir. Ögrencilerimizin hayat boyu başarılı seçimler yapması dileğiyle.

Başarmak için yapılması gerekenler vardır, fedakarlık, emek, sabır gibi. Okulumuzun Psikolojik Danışmanı Cansu Yılmaz ve Rehber Öğretmenimiz Ege Özkütük bu noktada öğrencilerimiz için “10 Adımda Başarı” videosu hazırladı. Her daim öğrencilerimizin yanındayız.