Öğretici Etkinliklerimize Devam Ediyoruz

Öğrencilerimiz her kademede eğlenerek öğreniyorlar

Öğretici Etkinliklerimize Devam Ediyoruz

Anaokulu Umudun Yıldızı 4-5 yaş grubu öğrencilerimizle, Kızılay Haftası ile ilgili dramatizasyon çalışmaları yapılarak konunun önemini vurguladık. Ardından Kızılay taçlarımızı yapıp konu ile ilgili eğitici videolarımızı izleyerek konumuzu pekiştirdik.

Daha önce turşu yediniz mi? Neden turşu yaparız? Turşunun içine neler koyulur? Turşunun tadı nasıldır? Çok ekşi yediğimizde yüzümüzün şekli nasıl olur?
Anaokulu Umudun Yıldızları 4-5 yaş sınıfımız ile birlikte ‘Turşu Kurma’ etkinliği yaptık. Sebze ve meyveleri yetişmediği dönemlerde de tüketebilmek için onların bu dönemlere kadar korunabilmesi için turşu yapılarak tüketilebileceğinden bahsettik. Hazırladığımız turşularımızı 15 gün sonra tatmak için evlerimize gönderdik.

Anaokulu 6 Yaş Deniz Yıldızları sınıfı olarak, kış sebzeleri hakkında çeşitli bilgiler edindik. Özellikleri hakkında sohbet ettik. Akıllı tahtada konu ile alakalı belgesel izledik. Turşu yapımının aşamalarını işledik. Ardından keyifli bir şekilde lezzetli turşularımızı minik ellerimizle kurduk. Turşularımızı iki hafta sonra tatmak üzere evlerimize uğurladık.